clip info

aktuális szám

2019.10.02.
- CLIPPER8 számla
- Tippek és trükkök

Korábbi számok
9+1
iparági tény
Hogyan teszi termelővállalatát sikeresebbé és jövedelmezőbbé a CLIP-ERP rendszere? Igényelje belső iparági felmérésünket és ismerje meg a tényeket most!
Mely iparágban érintett?
hírek

Gondolatok ...

A CLIPPER egy iparág specifikus megoldás.

Bisnode AAA

A Clip-ERP HUNGARY Kft. a Bisnode A tanúsítványát kapta meg, mellyel Magyarországon csupán a cégek 7,44 %-a rendelkezik.

Készletkezelés ...

Kis hazánkban számos – a profilunkba eső – KKV működik. Ezek a többnyire családi vállalkozásból serdülő korba cseperedett cégek melyek, lassan de biztosan szembesülnek a hatékonyság egyik mellőzött tényezőjével, a készletkezeléssel.

Műanyagipari vállalatoknak Fémipari vállalatoknak

A műanyagipar sajátosságai

A műanyagipar egyik ismert tulajdonsága, hogy az alapanyag öregszik/avul. Emiatt igen fontos a beszerzett anyag korának pontos ismerete a tárolás bármely pillanatában és természetesen a felhasználáskor is. Erre a problémára jelent megoldást az alapanyag nyilvántartás egyik fontos paramétere: az avulási dátum. Az avulási dátum jelenti a FEFO alapján. Természetesen a egyes bevételi egységeket osztályozni (LOT) kell.

Ismerje meg a részleteket, vegye fel a kapcsolatot most!

A műanyagipar sajátossága a fröccsöntéses technológia során fellépő kihűlési idő. Amennyiben korrekt technológiát szeretnénk készíteni, úgy ezt is figyelembe kell vennünk. A kihűlési időt a legegyszerűbben az egyes technológia fázisok közti várakozási idő mátrixos megadásával tudjuk paraméterezni, így mentesülünk a terméktechnológián belüli egyedi paraméterezéstől.

Ismerje meg a részleteket, vegye fel a kapcsolatot most!

Fröccsöntés esetén a termelékenységet a többfészkes szerszámokkal tudjuk fokozni. A fröccsöntés jellemzően a szériagyártásban játszik fontos szerepet (pl.: LEGO). A gyártást ebben az esetben az egy időegység alatt gyártott darabszámmal mérjük (pl. db/óra). Az időegység alatt legyártott darabszám egyenesen arányos a fészekszámmal. A választott rendszernek tehát rendelkeznie kell azzal a képességgel, hogy a technológia időket darabszámban mérve szerszám-specifikusan készíthessük el, a gyártást az éppen elérhető/kijelölt/előírt szerszámot tartalmazó technológiával indíthassuk.

Ismerje meg a részleteket, vegye fel a kapcsolatot most!