clip info

aktuális szám

2019.10.02.
- CLIPPER8 számla
- Tippek és trükkök

Korábbi számok
9+1
iparági tény
Hogyan teszi termelővállalatát sikeresebbé és jövedelmezőbbé a CLIP-ERP rendszere? Igényelje belső iparági felmérésünket és ismerje meg a tényeket most!
Mely iparágban érintett?
hírek

Gondolatok ...

A CLIPPER egy iparág specifikus megoldás.

Bisnode AAA

A Clip-ERP HUNGARY Kft. a Bisnode A tanúsítványát kapta meg, mellyel Magyarországon csupán a cégek 7,44 %-a rendelkezik.

Készletkezelés ...

Kis hazánkban számos – a profilunkba eső – KKV működik. Ezek a többnyire családi vállalkozásból serdülő korba cseperedett cégek melyek, lassan de biztosan szembesülnek a hatékonyság egyik mellőzött tényezőjével, a készletkezeléssel.

Műanyagipari vállalatoknak Fémipari vállalatoknak

Mitől specifikus a rendszer?

A Clipper kezeli a két iparág technológiai sajátosságait, úgy mint a darabolható anyagokat (táblás, szálas), valamint a műveletek során fellépő száradási, kihűlési, valamint általános műveletközi időket. A Clipper az ERP gyűjtőfogalmon belül a Termelésirányítási ághoz tartozik.

Mitől jobb a Clipper egy hazai fejlesztésű ERP-nél?

A hazai programozók közismerten igen kiválóak, viszont nem rendelkeznek a hazai cégek számára kívánatos nyugati modellel kapcsolatban 30 éves tapasztalattal. A magyar cégek – ezekben az iparágakban is – többnyire külföldi megrendelőkből élnek. Ilyen esetben az ő elvárásaikat teljes mértékben ki kell tudni elégíteni a megszerzésükhöz, megtartásukhoz. A Clipper 30 évnyi nyugat-európai termelési kultúrát és tapasztalatot tartalmaz.

Drága a Clipper?

Ez mint minden más termék esetében relatív. Ha az általa hozott megtakarítást, profitot nézzük nem. Ha a tudásban és minőségben azonos vagy jobb rendszerekkel hasonlítjuk össze, akkor sem, sőt olcsó. Ha viszont úgy tekintünk egy ilyen rendszerre, hogy megint egy számítógépes program, vagy a kisebb fejlesztésekkel hasonlítjuk össze, akkor drága.

Mennyire pontosan kalkulálható a bevezetés költsége?

Ez az egyik dolog amire igen büszkék vagyunk: ha konkrétan a program bevezetésére fókuszálunk, a hazai jelenlétünk során mindig a kereteken belül maradtunk. Természetesen a bevezetésnek része még a géppark (ez is jól tervezhető), illetve a dolgozók hozzáállása/hozzáállásának megváltoztatása, amiben igény esetén szintén tudunk segíteni. Nálunk nincsenek rejtett költségek.

Mekkora a cég esetén ajánlott ?

Európai szinten a referenciáink 2-3 fős cégektől, a több, mint 300 fősig terjednek. A hazai viszonyok között a 25 illetve annál több főt foglalkoztató cégek tűnnek először alkalmasnak.

Milyen nyelvű a program?

A Clipper többnyelvű, ezek között szerepel a magyar is.

Miben más a Clipper a magukat szintén termelésirányítási rendszerek közé soroló cégekhez képest?

A Clipper elsősorban a fém- és műanyagipari termelő vállalatok számára készült. A megcélzott piaci szegmens is ez. Igaz, hogy ezzel saját magunk szűkítjük a piaci lehetőségeinket, viszont u.n. célszerszámot adunk az ilyen vállalkozásoknak, akik az esetek többségében utólagos (egyedi) fejlesztések nélkül tudják alkalmazni. Ez pedig egyértelműen pozitívan hat a bekerülési költségekre és a bevezetés idejére is.

Ismerje meg a részleteket, vegye fel a kapcsolatot most!