clip info

aktuális szám

2019.10.02.
- CLIPPER8 számla
- Tippek és trükkök

Korábbi számok
9+1
iparági tény
Hogyan teszi termelővállalatát sikeresebbé és jövedelmezőbbé a CLIP-ERP rendszere? Igényelje belső iparági felmérésünket és ismerje meg a tényeket most!
Mely iparágban érintett?
hírek

Gondolatok ...

A CLIPPER egy iparág specifikus megoldás.

Bisnode AAA

A Clip-ERP HUNGARY Kft. a Bisnode A tanúsítványát kapta meg, mellyel Magyarországon csupán a cégek 7,44 %-a rendelkezik.

Készletkezelés ...

Kis hazánkban számos – a profilunkba eső – KKV működik. Ezek a többnyire családi vállalkozásból serdülő korba cseperedett cégek melyek, lassan de biztosan szembesülnek a hatékonyság egyik mellőzött tényezőjével, a készletkezeléssel.

Műanyagipari vállalatoknak Fémipari vállalatoknak

Fémipari vállalatoknak

A készletkezelés – a hiedelmekkel ellentétben – nem csak hazánkban probléma. Itt nem csak az egésztábla lemezekről, öntvényekről, profilokról és egyéb szálas anyagokról beszélünk, hanem azok maradékairól, melyek sok esetben egy következő projektben felhasználhatók. Természetesen nem feledkezünk meg a lapkák, fúrószárak és egyéb fogyóeszközök folyamatos utánpótlásáról sem.

Ismerje meg a részleteket, vegye fel a kapcsolatot most!

A megfelelő készletkezelés ezekre megoldást nyújt, természetesen az emberi tényező hatékonyságának a fokozása mellett. Hogy magát a gyártási folyamatot nézzük, gyakran találjuk magunkat szembe olyan helyzettel, amikor a termelés lehetővé teszi, hogy egy dolgozó több gépet kezeljen, vagy manuálisabb munkák esetén több dolgozó tevékenykedjen egy időben egy műveleten. Ezek lekezelés, a ráfordítások pontos kimutatása, a folyamatok ellenőrzése elengedhetetlen a hatékonysághoz és a visszakereshetőséghez, leginkább akkor, amikor minőségügyi probléma merül fel…

Ismerje meg a részleteket, vegye fel a kapcsolatot most!

A technologizáláskor, gyakran hagyjuk figyelmen kívül, hogy az egyes műveletek között bizony kellene egy ki „átmeneti” idő. Ez származhat anyagmozgatási igényből (telephelyen belül vagy azok kívülre), de ugyanígy szükség lehet időre a felületkezelés után, vagy az fémöntés vagy egy nagyobb hegesztési feladat után a megfelelő anyag kihűlésre. Ezeket bele kell építeni a technológiába, különben sosem érjük utol magunkat, hamis bekerülési értékkel fogunk számolni. És végül, de nem utolsó sorban még egy fontos tétel amin megcsúszhatunk: a gépkarbantartás. Ha ezeket (akár tervezett akár váratlan) nem tudjuk a kapacitás számításakor figyelembe venni, az ügyfélnek ígért határidő komoly csúszást szenvedhet, márpedig mindannyian tudjuk, hogy ezt mindenképpen el kell kerülni.

Ismerje meg a részleteket, vegye fel a kapcsolatot most!